BEHANDLINGER

SPORTSMASSASJE

Sportsmassasje er dypere og mer energisk enn klassisk massasje. Sportsmassasje er egnet for idrettsutøvere og mennesker som driver med vanskelig, fysisk arbeid. Sportsmassasje kan enten være rehabiliterende eller forberedende.

 

SPORTSMASSASJE

Sportsmassasje er dypere og mer energisk enn klassisk massasje. Sportsmassasje er egnet for idrettsutøvere og mennesker som driver med vanskelig, fysisk arbeid. Sportsmassasje kan enten være rehabiliterende eller forberedende. Den rehabiliterende massasjen hjelper med å rehabilitere muskler etter treninger eller langvarig fysisk arbeid. Den forberedende, intensive og dype sportsmassasjen stimulerer og forsterker muskler, og forbereder musklene til trening.

Ryggmassasje har som formål å løse opp spenninger i muskulaturen, enten ved en myk og behagelig avslapningsmassasje eller en tøffere og dypere sportsmassasje – alt etter hva som er formålet med behandlingen.

Forskning viser at massasje gjør oss avslappet, reduserer stress og øker flere gunstige hormoner. Massasje kan minske smerter, senke blodtrykket og hjelpe mot lettere psykiske plager.

Behandlingsmetoden omfatter naturligvis berøring, og dette påvirker det naturlige hormonet oxytocin. Oxytocin er et viktig hormon i forbindelse med fødsel, da det er med på å skape bånd mellom mor og barn. Hormonet fremkaller tilfredshet, reduksjon av angst og følelser av ro og trygghet. Dette hormonet er derfor en viktig del av ryggmassasjen og effekten behandlingsmetoden har generelt.